Workshop coachen van vrijwilligers

Voor: medewerkers van vrijwilligersorganisaties
Datum: op aanvraag
Kosten: € 150,- per workshop à 2,5 uur voor een groep tot 20 personen

 

Vanwege de corona maatregelen geef ik tot 1 september geen workshops

 

 

Is uw organisatie afhankelijk van vrijwilligers? Leer vrijwiligers coachen.


Zowel uw organisatie als vrijwilligers hebben veel baat bij coachend leidinggeven. Vrijwilligers doen hun taken uit hart voor de zaak, omdat ze zich willen ontwikkelen of omdat ze het gezellig vinden om met anderen samen te werken. Coaching geeft hen de ruimte om zowel aan eigen doelen te werken als aan die van de organisatie.

Coachend leidinggeven bevordert zelfsturing in je team door het maken van goede afspraken en het ontwikkelen van de eigen verantwoordelijkheid van vrijwilligers. Door het stellen van de juiste vragen, ontdekt de vrijwilliger welk dilemma hij ervaart, wat hij bijdraagt aan de situatie zoals die is en welke oplossingen passend zijn.

Daarnaast zorgt coaching voor een open en positief werkklimaat. Het bevordert de intrinsieke motivatie van de vrijwilliger voor de taak, terwijl er ruimte is voor evenwaardige relaties en eigen inbreng.

Aan bod komen:
• Wat is coaching?
• Coaching vaardigheden
• Motiveren van vrijwilligers

Het is mogelijk meerdere workshops achter elkaar te boeken, waarin de verschillende onderwerpen dieper worden uitgewerkt. De workshops kunnen worden aangevuld met training in gespreksvaardigheden of aandacht voor vrijwilligersbeleid.

Deelnemers rond tafel