Leontine Bruin

Ik was 16 jaar toen een jeugdleider mij voor een groep jongeren zette en zei: ‘Ga jij ze maar toerusten, dat kun je wel.’ Ik geloofde hem meteen, al had ik geen idee van mijn talenten op het gebied training of begeleiding. Ik deed het gewoon. In die tijd heb ik met vallen en opstaan veel geleerd. Ik heb ontdekt dat mijn passie is om mensen te zien groeien: in bekwaamheden, als persoon en in relaties. Ik geniet ervan om groepen te trainen, maar ook om op te lopen met mensen die vastzitten en die er wat voor over hebben om verder te komen in hun leven. Soms had ik het nodig dat iemand eerst in mij geloofde, voordat ik geloofde in mijzelf. Dat iemand anders het beste uit mij naar boven wist te halen, totdat ik ontdekte dat ik het zelf kon.

Ik heb gemerkt dat het tegen kan zitten in mijn leven. Er zijn periodes geweest dat ik niet meer kon. Dat ik rust en bezinning nodig had om een nieuwe weg te ontdekken. Ik raakte mensen kwijt die me dierbaar waren, terwijl ik zoveel in die relaties had geïnvesteerd. Dat zette me stil bij die diepe vraag vanbinnen: wie ben ik eigenlijk? Waar ben ik naar onderweg? En waarom gaat het zoals het gaat?

Ik heb ontdekt dat de weg naar binnen, naar het mijzelf leren kennen, en de weg naar buiten naar gezonde relaties, soms een hobbelige, bochtige en ook pijnlijke weg is, die het meer dan waard is om bewandeld te worden. Het was een geschenk dat er mensen waren die met mij wilden oplopen. Alleen had ik het niet gered.

Mijn persoonlijke zoektocht en mijn passie om anderen te helpen groeien, hebben mij langs verschillende studies en banen geleid. Steeds weer kwam ik uit op coaching, training en therapie. Coaching van vrijwilligers, docent in het Hbo, teamtrainer, stagecoördinator, werken met jonge mensen, oplopen met mensen die het moeilijk hebben. Daarom geniet ik erg van mijn huidige opleiding tot individuele-, relatie- en gezinstherapeut. Een studie waarin ik veel dingen leer die ik altijd al heb willen leren. Een studie waarin kennis en levenservaring samenkomen.

 

Dat is voor mij genieten van groeien, omdat het leven het waard is om geleefd te worden.

 

Wat anderen over mij zeggen...

Over Leontine Bruin