In Therapie

Je hoeft niet altijd een groot probleem te hebben om in therapie te gaan. Misschien zit je gewoon in een lastige situatie waar je niet goed uitkomt. Of botsen jij en je partner steeds op hetzelfde punt met elkaar, zonder dat dit meteen betekent dat jullie uit elkaar gaan. Dan is het soms fijn om een therapeut te vragen eens met je mee te kijken, zodat die lastige situatie niet te pijnlijk voor je wordt of om je relatie een nieuwe boost te geven. 

 

Natuurlijk is therapie ook belangrijk als je al langer met iets rondloopt. Misschien ben je burn-out, maak je steeds ruzie met dezelfde mensen, heb je een pijnlijke ervaring uit je verleden die je nog steeds hindert, of wil je gewoon beter leren omgaan met je eigen gevoelens en gedachten. Als niemand je echt kent of begrijpt, kan dit heel eenzaam voelen, ook als je veel mensen om je heen hebt. Therapie helpt je om op een gezonde manier in contact met jezelf en met anderen te komen. 

 

Echt contact met jezelf, echt contact met de ander 

 

Bijna altijd als we een probleem ervaren in onszelf of in onze relatie met anderen, komt dit doordat we uit evenwicht zijn geraakt. Je zorgt bijvoorbeeld veel voor anderen, maar weet niet echt wat je eigen behoeften zijn. Of je trekt je juist terug, terwijl je ernaar verlangt om gezien en gekend te worden. Je wilt graag een goede communicatie met je partner, maar het lijkt of jullie elkaar niet kunnen bereiken. Daardoor ben je meer bezig met overleven in plaats van dat je geniet van je leven.

 

Als je bij mij in therapie komt, gaan we op zoek naar jouw eigen gezonde balans tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor je relatie met de ander. Je ontdekt hoe je met jezelf en anderen omgaat, wat je ten diepste nodig hebt en hoe je daarnaar kunt handelen. Zo kom je vanuit echt contact met jezelf in echt contact met de ander.

 

Werkwijze - Tarieven - Privacy & Klachten

Samen in therapie